Turnaus ja tivoli samassa paketissa

21.4.2014

Jokainen on varmaan kuullut sanonnan ”homma meni ihan tivoliksi”. Niin sanotaan silloin, kun asiat eivät oikein suju tai tekeminen karkaa lapasesta.
Tällä kertaa ei tarvitse miettiä sanojen rinnakkaismerkityksiä, sillä Lahden päätösturnaus sujui erinomaisesti – mutta meni silti tivoliksi… Selitys on simppeli: turnauksen pääsponsori oli jäähallin takapihalle leiriytynyt Tivoli Sariola.

NoU:n E-tytöt pelasivat hymyilyttävän hyvää ringetteä, voittivat kaikki alkulohkon pelinsä ja ottivat ansaitusti finaalipaikan. Loppuottelussa EKS oli kuitenkin väkevämpi ja vei turnausvoiton. NoU:n tyttöjen ei tarvitse hävetä tippaakaan esitystään. Hopea oli hieno ja ansaittu palkinto hyvästä  turnauksesta.

Avauspelissä kaatui kova Kerava 3–1-lukemin. Hanna teki tärkeän avausmaalin pelin neljännessä vaihdossa, mutta ottelun toista maalia saatiin odottaa melkein vartti. Ajassa 17.18 Elsa vapautti Hannan maalintekoon: riemukkaasti jo 2–0 NoU:lle. Peli meni kuitenkin jännäksi, kun Kerava kavensi Even jäähyn aikana 2–1:een.

NoU ei notkahtanut, vaan Sanna teki loppulukemiksi 3–1 Ninnin syötöstä. Viimeiselle minuutilla Kaisu sai vielä jäähyn, mutta erinomaisesti torjunut Kaisla ei ollut yllätettävissä. Komea, tärkeä ja ansaittu voitto tytöille, jotka kaikki pelasivat kauden parasta peliään. Hieno esitys.

NoU–Lahti 8–1

Päivän toinen kamppailu pelattiin ruokailun jälkeen. Lähtökohta on monesti hankala, mutta nyt kukaan ei ollut kentällä kylläinen. Voitto irtosi väkevän esityksen jälkeen runsasmaalisesti 8–1. Elsa antoi ottelulle alkutahdit tekemällä kahden ensimmäisen minuutin aikana kaksi maalia.

Lahden 2–1-kavennus kimposi yläilmojen ja Kaislan selän kautta verkkoon, mutta sen jälkeen kaukalossa oli oikeastaan vain yksi joukkue – tai ainakin vain yksi maaleja tehnyt joukkue. Lahti joutui jatkuvasti rikkomaan hyvin luistelleita NoU-pelureita. Ninni iski 3–1, Hanna 4–1 ja sen jälkeen tytöt venyttivät verkkoa vuorotahtiin.

Lopputuloksena tosiaan jo mainittu 8–1 ja hattutemppu sekä Ninnille että Hannalle.  Hyvä esitys ei levännyt pelkästään maalintekijöiden hartioilla. Kaikki 13 kenttäpelaajaa jatkoivat hyvällä ilmeellä, ja Kaisla maalillaan oli sitä yhtä onnekasta pomppua lukuun ottamatta kuin muuri.

NoU–Sipoo 6–0

Alkulohkon päätöskamppailussa panoksena oli finaalipaikka. Ennen kolmatta peliä valmentaja varoitteli Sipoon vaarallisuudesta. Loppulukemat eivät kerro ihan koko totuutta, sillä kamppailu oli erittäin tasainen melkein 20 minuuttia.

Tytöt ottivat heti alkuvihellyksestä päättäväisen otteen, puolustivat todella tarkasti, jaksoivat pitää yllä aika hyvää luistelutempoa ja karkasivat komealla syöttöpelillä ja hienolla viimeistelyllä  lopulta selkeään 6–0-voittoon.

Maalinteon aloitti Ida Elsan syötöstä ajassa 5.20. Aada tarjosi viisi minuuttia myöhemmin tekopaikan Miljalle: 2–0. Sen jälkeen väännettiin lähes kymmenen minuuttia tasatahtiin, kunnes Hanna iski 18 minuutin kohdalla Elsan syötöistä kaksi salamamaalia peräkkäin. Milja karkasi seuraavassa vaihdossa kahdesti läpiajoon, teki harhautuksilla kaksi nättiä maalia, mutta niistä vain ensimmäinen kirjattiin pöytäkirjaan. Hattutemppu jäi vihellyksen verran vajaaksi. Kypärätemppu kuitenkin saatiin tähänkin otteluun, kun Hanna iski loppulukemiksi 6–0.

Finaali: EKS–NoU 7–2

Loppuotteluvastustaja Espoo tiedettiin Laitilan turnauksen perusteella todella väkeväksi ja kovaksi vastustajaksi. Varsinais-Suomessa tuloksena oli niukka maalin tappio eli tiedossa oli, että hyvällä pelillä voittokin on otettavissa.

Aika lähelle nyt päästiinkin. Vaarallinen EKS karkasi viiden ensimmäisen minuutin aikana 2–0-johtoon, mutta NoU ei antanut tuumaakaan periksi. Espoolaiset joutuivat rikkomaan, jotta pysyivät kelkassa ja saivat pari jäähyä, jotka kostautuivat. Ida toi nokialaiset kymmenen minuutin kohdalla ylivoimalla 2–1:een, ja reilu minuutti myöhemmin Hanna tasoitti riemukkaasti 2–2:een.

Ottelun jälkipuoliskosta ei kuitenkaan jää ”mummona muisteltavaa”. NoU:lta loppu vähän puhti, EKS osui viidesti ja korjasi voittopytyn ansaitusti matkaansa. Kuvaavaa finaalin lopputapahtumille oli, että EKS:n neljä viimeistä maalia tulivat ilman syöttäjää. Moniin niistä olisi voinut merkitä nokialaisen syöttäjän, kun rinkula vähän poltteli mailassa. No, hieno turnaus joka tapauksessa, eikä pientä väsymystä sovi ihmetellä. Turnauspäivä oli rankka – ja esitys kokonaisuutena hieno. Tähän on mukava päättää pelikausi. Hopea kaulassa, hymy kasvoilla.
Ja oli tuliaisina se pyttykin, kakkospalkinto kiersi ensimmäiseksi esimerkillisen kipparin eli kapteeni Empun kotiin..

Kokoonpano: Kaisla , Julia, Hanna, Elsa, Ida, Milja S, Aada, Milja M, Emppu, Kaisu, Ninni, Sanna, Eve ja Emma.